Netwerken is niet alleen leuk en interessant, het kan je zowel op persoonlijk als professioneel vlak vooruithelpen. En het is echt niet zo moeilijk als je misschien denkt. Met deze tips verloopt het de volgende keer zeker vlotter.

  1. Sta open voor nieuwe (en ‘andere’) mensen

Netwerken is een kwestie van ingesteldheid, waarbij je je vooroordelen beter thuislaat. Wanneer je contact wilt leggen met mensen die je nog niet kent, stel je je best open voor iedereen. Een goede start neem je door aan te sluiten bij clubs van gelijkgestemde zielen, zoals BMW Club 7. Oordeel ook niet te snel en geef iedereen een kans. Succesvol netwerken lukt niet wanneer je alleen optrekt met de mensen die je al kent. Probeer eerst gesprekken aan te knopen met nieuwe personen. Vraag bijvoorbeeld aan de organisator van het evenement wie er allemaal aanwezig zal zijn. Zo kun je vooraf al inschatten met wie je zeker eens gesproken wilt hebben. Daarna kun je nog altijd ‘oude bekenden’ aanspreken. Dat kan ook een goede uitvlucht zijn wanneer het gesprek met de ‘onbekende’ vastloopt.

  1. Volg de actualiteit

Wanneer je voor het eerst een gesprek voert met iemand, is het soms moeilijk om gemeenschappelijke onderwerpen te vinden die beide partijen interesseren. Goed op de hoogte zijn van de actualiteit is zeker een voordeel. Dan kun je toch minstens een beetje meepraten over gevarieerde topics. Mensen naar hun mening vragen, is een goede manier om het gesprek op gang te trekken. Kijk maar naar het succes van Twitter of Facebook: veel mensen doen niets liever dan hun mening verkondigen over hete hangijzers. Toch een aandachtspunt: begin niet meteen je politieke overtuigingen te verkondigen. Openlijk dwepen met je sympathie voor partij X kan al snel tot ergernis leiden.

  1. Leer luisteren

“Als je praat, herhaal je vaak wat je al weet. Als je luistert, leer je vaak iets nieuws.” In deze bekende uitspraak van de Dalai Lama zit zeker een grond van waarheid. Wanneer je zelf te veel praat, kom je ook minder te weten over je gesprekspartner. Door actief te luisteren leer je meer bij en kom je nog intelligenter over ook. Zo laat je een positievere indruk na dan wanneer je zelf voortdurend praat. Actief luisteren houdt in dat je je verplaatst in wat je gesprekspartner te vertellen heeft. Moedig hem of haar aan, bijvoorbeeld door te knikken of oogcontact te houden. Toon oprechte interesse door vragen te stellen wanneer je iets niet begrijpt of je graag dieper wilt ingaan op een onderwerp. Open vragen (waarom, hoe, …) werken vaak beter om het gesprek op gang te houden.

  1. Dress to impress

Kleren maken de man (of vrouw). Dat betekent niet per se dat je steeds in trouwkostuum moet rondlopen, maar een verzorgd voorkomen geeft meteen een positieve eerste indruk. En die is belangrijk, want de meeste mensen vormen al na enkele seconden een mening over hun gesprekspartner. Ze koppelen (onbewust) karaktereigenschappen aan de persoon op basis van het uiterlijk. Zorg er dus altijd voor dat je goed overkomt en kleren draagt die passen bij jouw persoonlijkheid. Een verzorgd kapsel, een netjes gestreken hemd of een merkhorloge kan een wereld van verschil maken.

  1. Oefen je elevatorpitch

Gesprekken hoeven niet lang te zijn om een goede indruk na te laten, als ze maar interessant en to the point zijn. Zeker wanneer het jouw eerste betrachting is om sales te genereren, denk je beter vooraf na hoe je jezelf wilt verkopen en welke concrete voordelen interessant zijn voor de gesprekspartner in kwestie. Tijdens een ontmoeting heb je soms weinig tijd om je troeven uit de doeken te doen.

Een elevatorpitch is een beknopte presentatie van jezelf en je bedrijf van nauwelijks enkele minuten. Net zoals een gesprekje dat je in de lift kunt voeren. De Brits-Amerikaanse schrijver Simon Sinek ziet de elevatorpitch als drie cirkels: de buitenste (wat), de middelste (hoe) en de binnenste cirkel (waarom). Hij adviseert om van binnen naar buiten te werken. Eerst vertellen waarom je iets doet, want dat heeft blijkbaar de meeste impact.

  1. Strooi met visitekaartjes

Zorg ervoor dat je altijd visitekaartjes bij hebt om uit te delen. Ook op onverwachte momenten kun je iemand tegenkomen die een potentiële klant is en graag jouw contactgegevens wil. Een verzorgd kaartje is dan wel gemakkelijker dan te moeten improviseren met losse notities van contactgegevens. Geef zo veel mogelijk gesprekspartners een kaartje. Misschien zijn ze vandaag nog niet relevant, maar veel mensen verzamelen visitekaartjes ‘voor het geval dat’. Kaartjes die je zelf krijgt, houd je ook beter bij. Laat jouw geheugen weleens een steekje vallen? Schrijf op het visitekaartje waar en wanneer je de persoon in kwestie ontmoet hebt of noteer een aantal topics waarover je gesproken hebt met die persoon. Altijd handig wanneer je later opnieuw een gesprek wilt aanknopen.

  1. Zorg voor een vervolg

Een relatie bouw je niet op een dag. Heb je tijdens een evenement een interessant persoon ontmoet? Vraag of je eventueel later nog eens mag bellen om meer uitleg te geven of af te spreken. Ook altijd nuttig is om kort na de ontmoeting online contact te leggen via LinkedIn. Zo blijf je top of mind!

Meer informatie over BMW Club 7, met evenementen rond comfort, sport, lifestyle, kunst&cultuur, gastronomie, reizen en unieke rij-ervaringen, vind je op www.bmwclub7.be