Trends

Het leven is aan de durvers! De volgende extreme sporten geven je de ultieme adrenalinekick en passen perfect bij een actieve levensstijl. Net zoals de BMW X3 , een BMW’s nieuwste Sports Activity Vehicle.

1. Wakeboarden

Wakeboarden ontstond in de jaren tachtig in de Verenigde Staten en is een speciale vorm van surfen. Je staat op een wakeboard, een kleine surfplank met twee voetbanden, en wordt over het water voortgetrokken aan een touw met handvat. Meestal door een boot, maar het kan ook een kabelbaan zijn. De grootte van het wakeboard hangt af van je gewicht. Tussendoor kun je allerlei stunts en sprongen uithalen.

2. Flyboarden

Ideaal voor wie graag het gevoel heeft te kunnen vliegen. Bij flyboarden sta je op een plank (een flyboard) die met twee krachtige waterstralen omhooggestuwd wordt boven het water. De waterstralen worden aangedreven door een waterscooter die fungeert als waterpomp. Dankzij de kracht van de waterscooter kan een volwassen persoon zeker vijftien meter hoog over het water balanceren op een flyboard.

3. Jetpack

Dit lijkt sterk op flyboarden, maar dan met ander materiaal. Zo sta je niet op een flyboard, maar draag je een zogenaamd jetpack op de rug. Dat is een soort harnas met aan de zijkanten twee waterstralen die je omhoogduwen. Je waant je even Superman!

4. Kitesurfen

Bij kitesurfen laat de kitesurfer zich voorttrekken door middel van een vlieger (kite). Het is een bijzondere en extremere variant van windsurfen. Dankzij het lifteffect van de kite kun je als kitesurfer leuke stunts uithalen en hoge snelheden halen. Professionele kitesurfers halen zelfs meer dan 100 km/u. Fun gegarandeerd!

5. Vulkaansurfen

Voor deze sport moet de natuur een handje helpen: je hebt er een echte vulkaan voor nodig. Zodra je voldoende bent opgeklommen, duik je met een surfplank naar beneden. De sport is niet zonder risico en vergt de nodige beschermende kleding. Anders kan de ruwe vulkaanas schaafwonden veroorzaken mocht je van de surfplank schuiven. De Cerro Negro in Nicaragua is een populaire locatie waar deze sport beoefend wordt.

6. Canyoning

Canyoning koppelt watersport aan klimmen en wordt vooral in de bergen beoefend. Je volgt de loop van een rivier door een kloof. Je moet zowel wandelen, klimmen, springen, zwemmen als abseilen (afdalen met een touw). Voor je eraan begint, zijn een goede begeleiding en opleiding een must. Net als een stevige portie lef, want deze sport is niet voor watjes.

7. Freestyle-motorcrossen

Motorcross is sowieso al een extreme sport. De motorrijders scheuren door een modderig parcours waar veel behendigheid en controle voor nodig is. Freestyle-motorcross (ook bekend als FMX) gaat nog een grote stap verder en is een vorm van stuntrijden – of zelfs stuntvliegen. Net zoals in de skate-, surf- of BMX-wereld draait het hier allemaal om de mooiste sprongen.

8. IJsklimmen

Ben je een doorgewinterde alpinist met tonnen ervaring in de bergen? Dan is ijsklimmen misschien iets voor jou. Bergen beklimmen is sowieso al niet gemakkelijk, maar de koude en afbrekende ijsstukken maken van ijsklimmen de moeilijkste vorm. Onder meer in Oostenrijk en Frankrijk vind je heel wat mogelijkheden om de strijd met het ijs aan te gaan. Dat kan op rechtopstaand ijs van gletsjers of op bevroren watervallen. Ook heel leuk voor wintersporters en veel toegankelijker dan ijsklimmen: cruisen door de poedersneeuw. BMW Mountains, het onlineplatform voor iedereen die houdt van de bergen, gaf onlangs zo’n unieke experience weg.

9. Slacklinen

Slacklinen is zoals koorddansen, maar dan in een trendy vorm. Je probeert te balanceren op een strakgespannen koord. Leuk om te ontspannen of je evenwicht te oefenen in functie van andere sporten. Te braaf voor jou? Voor waaghalzen bestaat er ook highlining. Bij deze sport wordt een dik touw bevestigd tussen twee bergen. De bedoeling is dat je de kloof oversteekt, een lastige evenwichtsoefening waar veel beveiliging voor nodig is.

10. Wingsuiting

Een bijzondere vorm van parachutespringen. Je springt vanuit een vliegtuig of vanop een berg naar beneden en vliegt door de lucht met een wingsuit. Dat is een soort Batman-pak dat opgeblazen wordt om beter door de lucht te zweven. Je armen spreid je zoals vleugels. Hoe je weer veilig op de grond geraakt? In het pak is gelukkig ook een volledige parachute ingebouwd.

Ideale partner: BMW X3

Bij een actieve levensstijl hoort uiteraard ook een wagen die kracht uitstraalt, heel praktisch is en dankzij vierwielaandrijving overweg kan met alle weers- en wegomstandigheden. Een Sports Activity Vehicle zoals de nieuwe BMW X3 is hiervoor uitermate geschikt. Zijn krachtige motoren, xDrive-vierwielaandrijving en ideale gewichtsverdeling (50/50 voor/achter) zorgen voor rijdynamiek én gebruiksgemak in alle omstandigheden.